jeudi 7 mai 2015

Soupe de fanes de radis - Radish top soup

La soupe de fanes de radis est une soupe de printemps, quand les premiers radis nous sont proposés. C'est une soupe fine et agréable dont je vous livre ma variante faite au Thermomix.

Pour 4 convives, il vous faut :



Séparer les feuilles des radis proprement dits. Réserver ces dernier pour un autre usage. Nettoyer les feuilles dans plusieurs bains d'eau fraîche. Egoutter.

Préparer de même la roquette.

Eplucher l'oignon, le couper en 4 et le mettre dans le bol du Thermomix. Le hacher à vitesse 6, 5sec.

Ajouter l'huile d'olives dans le bol, racler le bol vers le bas et faire revenir 5 min à 100°C, vitesse 1.

Ajouter les feuilles de radis et procéder 5 sec à vitesse 5. En faire de même avec la roquette, puis les carottes.

Ajouter 1 l d'eau et cuire 20 minutes à 100°C et vitesse 2.

A la sonnerie, ajouter la crème fraîche puis lisser 30 sec. à la vitesse 10.

Servir sans plus attendre.

Soup radish tops is a soup of spring when we first radishes are offered. This is a fine and pleasant soup which I deliver my variant made with the Thermomix.

For 4 guests, you will need:

  • The tops of a bunch of radishes
  • 1 large handful of rucola
  • 2 carrots
  • 1 onion
  • 1 tbsp olive oil
  • 2 tsps Thermomix vegetable stock concentrate
  • Salt (little) and pepper to taste
  • Double cream

Separate the leaves of radish themselves. Reserve radishes for another use. Clean the leaves in several changes of fresh water. Drain.

Prepare the rucola in the same way.

Peel the onion, cut into 4 and place in the bowl of the Thermomix. Then chop speed 6 during 5 sec.

Add the olive oil in the bowl, scraping down the bowl and cook 5 min at 100 ° C, speed 1.

Add the radish leaves and proceed 5 sec speed 5. Do the same with rucola and carrots.

Add 1 liter of water and cook for 20 minutes at 100 ° C and 2 speed.

A ringing, add the cream and then smooth 30 sec. at speed 10.

Serve without delay.

Suivre par mail